lördag 25 oktober 2008

Blandat

Alexander Bard är totalt emot humanism. Det beror på att humanismen koncentrerar sig på individen vilket han tycker är fel. Individen är ju basen för liberalismen så för mig går det här inte riktigt ihop. "Pragmatisk liberalism" kallar han det som är hans inriktning. Mesta möjliga nytta för så många som möjligt är något som jag tycker är sympatiskt, men är det verkligen det Bard syftar på? Han talar om grupperingar som bildas naturligt, individen blir ointressant.

Mats Fält och jag pratade lite för att återkoppla hur allt hade gått idag. Han kallade sig plötsligt för intellektuell och det tycker jag är så pretentiöst. I mina ögon är han inte det. Då ska man ha förmåga att analysera omvärlden och till och med förändra när man är kritisk. Kvasiintellektuell, möjligen. Nej, det kanske var elakt. Men jag är ju det. Elak alltså. I synnerhet mot Mats Fält, han går mig på nerverna. Han började prata om att BEGÅ abort, ett uttryckssätt som jag aldrig hört förut. När jag googlade så var det bara abortmotståndare som använder det uttrycket, och han är ju emot abort, så det var föga förvånande. Men jag gillar inte att man använder ordet "begå" tillsammans med ordet abort. Det är att skuldbelägga. Begå självmord, begå harakiri, begå, begå...

Slog upp algolog, ett ord som jag aldrig har hört förut. Det betyder läkare som specialiserat sig på smärta. Ringette är en annan ny företeelse för mig, otroligt fascinerande. Arkitekten som hjälper oss med panncentralen och ritningarna till förslag till ombyggnad så att vi kan ha kontor där berättade om denna sport. Hennes dotter är på elitnivå i Finland. Ringette utvecklades som en ren flicksport. En man som tränade killar i ishockey i Canada tror jag, tyckte att det var orättvist att inte tjejer fick spela. Man spelar alltså på is med pinnar som stoppas i en ring som ska föras i mål. Det är en oerhört snabb sport och med lite intrikata regler. Tjejerna är otroligt duktiga och man spelar detta på elitnivå i Canada, Finland och ett land till som kan ha varit Norge.

Hade aldrig hört talas om detta förut och det kändes som att ha kommit ut ur en grotta. Tänk så mycket det finns som man inte vet! Nu måste jag ta chansen och sova utan att störas av snarkningar. Olle och grabbarna har kommit fram ordentligt till fiskestugan.

Inga kommentarer: