torsdag 12 augusti 2010

Först Sandhamn, sedan kampanj!

I måndags hälsade jag på Seved och Henrik för en snabbfika. Deras båt ville inte starta så de skulle inte komma iväg på sin planerade båttur. Seglingen med min vän Bosse som jag trodde jag skulle kunna hoppa på hade skjutits upp så jag insåg att jag inte kunde segla denna vecka. Seved höll på att kolla en tur till Sandhamn på nätet som kompensation för inställd båttur. Som det nu blev så bestämde vi på stående fot att jag skulle hänga med ut nästa dag, som var tisdag. Jag hade några inplanerade träffar med olika medborgare som jag skulle hinna med innan vi åkte mot Stavsnäs.

Seved bokade hotellrum åt oss med middag och frukost. Vi körde till Stavsnäs före tolv och kom fram dit i god tid så vi hann ät lunch innan båten gick. Jag valde strömming och potatismos efter att ha kollat att moset var hemlagat. Det hemlagade moset bestod av på tallriken gaffelmosad nypotatis (ni vet, som man gör för små barn)Tänk att man aldrig upphör att förvånas!

Båtresan var mysig, vädret som varit lite ostadigt klarnade sakta upp. När vi kom fram till Sandön var det varmt och skönt. Seved och Henrik hade aldrig varit där så vi letade upp våra rum och sedan tog vi en promenad. Därefter snabb scanning av öns shopping. Seved köpte en fin skjorta. Det var rea på massor av Odd Molly men underligt nog hittade jag ingenting som jag ville ha.

Vi hängde sedan i poolanläggningen i bubbelpoolen. Alla behandlingar var fullbokade utom ett återbud på massage till nästa dag. Jag bokade en halvtimme. Vi bastade i herr-respektive damavdelningarna och sedan gjorde vi oss i ordning för middagen. Seglarhotellet är väldigt trevligt, läget är perfekt och den stora salen där man både har middagsservering och bar som förvandlas till dansställe senare på kvällen är häftig med sitt höga tak och olika attiraljer på seglartemat.

Vi åt en underbar middag med förrätt, varmrätt och efterrätt och goda viner. Alla var mycket nöjda när vi proppmätta tog oss tillbaka till sovavdelningen av hotellet. Jag hängde lite med killarna på deras rum där vi diskuterade valet, folkpartiet och politik rent allmänt (diskussionen var stundvis både högljudd och känsloladdad :-))tills vi var trötta nog för att säga godnatt.

Nästa dag åt vi frukost (killarna hann med en timme i bubbelpoolen före) innan vi vandrade bort mot klipporna och havskanten. Där satt vi i solen och njöt, tog ett dopp (extremt ograciöst för min del, det var svårt att ta sig ut på djupare vatten, hala tång- och sjögrästäckta stenar på botten, jag gled omkring och ojade mig) och fortsatte prata politik.

Därefter var det dags för mig att ta mig till hotellets spa-avdelning för min massage. Den bestod av en kombination av mjuk och skön knådning samt fruktansvärt smärtsamma tryckningar på mina stela leder och muskler främst kring hals och skuldror. Förmodligen skulle jag behöva massage varannan dag tills all samlad oro släppte kring nacken... Det var i alla fall skönt efteråt.

Vi tog vår packning och gick bort mot hamndelen där det fanns ett otal olika matställen och där valde vi stället med rätter från havet. Jag ville ha en dryck till maten och pekade på några plastmuggar med en skär sörja i. "Är det där en slurpie?" undrade jag. Kvinnan bakom disken höjde på ögonbrynet och svarade: "Nej, det är en smoothie, men det du sa var nästan ett bättre namn." Hon log. Seved log inte, han gapskrattade. Sedan slutade vi inte skratta. Jag är SÄKER på att det finns slurpisar någonstans i världen. Efter en enastående god lunch med rökt lax, rökt makrill, potatissallad och romsås så gick vi mot båtangöringen.

Resan hem var skön och snabb, inga angöringar vid några andra bryggor utan båten gick direkt till Stavsnäs. Det blev förstås bro-öppning i Strömma kanal. Och det var långa, nästan stillastående köer i tunneln mot Nynäshamn efter det att jag släppt av mina vänner i Årstadal...

Nu kommer fler och fler signaler om att läget för alliansen ser ljust ut. Personligen tycker jag att det är det mest rysansvärda valet jag fått vara med om, det är med både vånda och förtjusning som jag ser trettioåtta dagar framåt. Nu är det kampanj som gäller, vi ska köra så att det ryker!

Inga kommentarer: