onsdag 21 januari 2009

Expert på att lägga om bruten tass på liten hund

Emilie och Sara var hos oss på söndagsmiddag och åt - bruna bönor och fläsk! De var bakfulla och tyckte att det var himmelriket att komma och äta sådan mat. Märkligt att få sina barn på besök på detta vis. De hade varit på Spybar och annat och jag vet inte om jag vill veta mer. Sara är bundis med alla dörrvakter. De tyckte att den begynnande ommöbleringen var väldigt bra. Har arbetat hemma mestadels denna vecka och bokat av många möten för att jag inte känner att jag kan lämna Soleil. Hennes stödbandage åker av hela tiden och hon lyckas komma åt det trots att hon har kragen på hela tiden, it is driving me crazy! Men jag har blivit expert på att lägga om hennes tass och ben, verkligen.

Jag har beställt en divan och en soffa i skinn från IKEA. Vi ska dra om TV och antennkablage från satellitantennen och nätverket för att flytta allt från ena delen av vardagsrummet till den andra. Det är traumatiskt för Olle. Han gillar som sagt var inte förändringar. Allt detta är ett hästjobb. Varje liten del av huset ska rensas och omdisponeras. Jag känner mig begynnande gråhårig på kuppen. Men jag ser framför mig en harmonisk sommar med slappande och liggande på soffor så som vi aldrig har haft det förut. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra.

Fick göra en telefonintervju som ska ligga på Sala Idas nya hemsida om mig och Indien. En fråga var: Ditt bästa spartips? Jag kom inte på något förrän vi lagt på luren och då ringde jag snabbt tillbaka. Jo, jag använder uttjänta sockor och trosor till engångsstädtrasor. Fiffigt? Nåväl, inte så särskilt originellt. Vi är nog ganska många som gör så, skulle jag tro...

Jag var inne på kommunhuset och skrev på polisanmälan för en hemsk händelse samt några flyttar av omhändertagna. Jag var på möte med de tre förvaltningarna samt respektive nämndordföringar, GAN,BUN och SOC. Jag är glad att detta är ett systematiskt arbete som igångsattes av mitt tjat och Anitas benägna bistånd. Mats F förstod aldrig vitsen, Hans L var rätt så njugg i början. Nu finns det ett utbyte som är extremt viktigt mellan förvaltningarna: Bort med stuprören! Insåg att jag missat att det är en stor konferens på fredag som jag borde vara med på som handlar om hur vi ska hantera arbetstillfällen och arbetsmarknaden i en lågkonjungtur kommunalt. Jag vet inte om jag kan vara med hela dagen, det känns jobbigt med Soleil. Jag har fått tre olika besked från tre olika veterinärer inom loppet av tre veckor på Bagarmossens djursjukhus. Säkerligen är alla tre duktiga och välutbildade. Men den jag fick mest förtroende för var den som ställde frågan som jag ville ha utredd första besöket: Har man kollat om Soleil har kronisk blåskatarr eller liknande? Har ett enkelt urinprov tagits? Framför allt: Varför har man inte gipsat? Hon har två brutna ben i sin fot... Jag blir så trött.

Hans har fyra travhästar. Jag passade på att fråga honom om "oren trav". Såg på TV häromdagen hure en häst blev diskad på grund av detta fenomen och det var märkligt. Det var definitivt inte galopp, vilket ju är lätt att upptäcka på en travbana. Nej, det var en konstig travstil som visserligen var i otakt, men hur kunde de diskvalicifera för det? Hans och jag hade ett litet prat om det medan vi satte på oss ytterkläderna när mötet var avklarat för denna gång. Han menar på att i Frankrike är de mycket hårdare på detta och det var där som denna diskning skedde.

Om vi åter syftar snabbt till det möte vi precis lämnade: Vad gäller kommunen i sin helhet så har Tyresö en mängd projekt med EU-medel som vi kan vara mäkta stolta över. Kul!

Jag åkte en snabbis till S:t Pauls gatan och tygaffären där jag köpte spetsar till mina klänningsprojekt. Sedan åkte jag och parkerade på Riddarholmen. Jag hade blivit inbjuden av Agneta Berliner som är riksdagsledamot för folkpartiet att vara med på ett möte och berätta om mitt arbete mot diskriminering. Jag gick in via Mynttorget men kom inte vidare in till riksdagshusets folkpartikansli utan fastnade vid vaktkuren som var obemannad. Agneta svarade inte på sin mobil. Fick dock tag på Martin Andreasson som hämtade in mig till klubbrummet. Där mötte vi Agneta med ett gäng ungdomar från Västerås RFSL. Barbro Westerholm, Camilla Lindberg, Agneta Berliner, Martin Andreasson, Avni Dervishi, Anna Broman från LUF, Philip Wendahl från RFSL utlands och Mae Liz Orrego Rodriguez från SILC och jag berättade ur våra olika perspektiv.

Det häftigaste var att höra om hur Barbro tagit emot en grupp homosexuella en gråmulen dag 1979 på Socialstyrelsen därför att de vill slippa epitetet sjukdom för homosexualitet. Barbro gjorde denna ändring på rekordtid. Hon var även del i partnerskapslagen. Hon är en lysande stjärna på folkpartiets himmel vad gäller historiska förbättringar för homosexuella. Jag är stolt över att vara folkpartist i sådanan sammanhang, hon har gjort precis det jag skulle ha gjort. Och i en tid när det var väldigt mycket motstånd från olika håll.

Liberati hade träff igår och jag var inte med. Camilla och jag pratades vid snabbt innan hon försvann från mötet med Västerås RFSL. Liberati kommer ha ett hus i Visby på Almedalen. Så himla kul/cool!

Soleils bandage hade åkt av medan jag var borta så jag tog hastigt adjö och susade hem så fort jag kunde. Mats F hade sms:at och hade tydligen tråkigt. Jag mäktade inte med att höra av mig. Han och jag har inte hunnit prata om Baracks installation, så amerikavän han är. Fick dock höra idag att hans tal fanns på textremsa som ingen annan än han kunde se. Det såg ut som om han kunde allt innantill, Barack, när han talade till de två miljoner människor som samlats i Washington och, förstås, till hela nationen och världen.

Olle och tjejerna var och tittade på lägenheten i Solna där de nu, egentligen Emilie, kommer ha ett förstahandskontrakt. Tydligen en lysande planlösning och Emilie tindrade. De skrev på och gjorde det formella. Spännande.

Igår kväll skulle Iréne och jag ha haft "komma ikapp" träff på Riche eller liknande, men hon har fått influensa, stackaren. Jag kan inte hjälpa att jag blev lite lättad ändå. Olle spelade sin sedvanliga badminton och jag vill ju inte lämna Soleil.

Nej, nu känner jag att Soleil, min lilla sol, tagit upp hela detta inlägg. Vad vet du om henne? Hon är en av valparna till en Yorkshireterrier som levde i det hemska huset i Värmdö. Vi tog hand om henne efter det att hon fötts på Hundstallet som tog hand om alla hundrafemtiotre hundar som omhändertogs från skräckvillan. Till och med de mest luttrade poliser på Nacka polisdistrikt mådde dåligt när de tog sig in i huset och fick ta hand om alla dessa små kräk. En del var nästa döda redan, en del var högdräktiga och började valpa under transporten från villan. En del fick sina valpar på hundstallet. Där föddes Soleil. Hon är den mest fantastiska hund jag träffat. Nå, Maja, vår första hund någonsin, var underbar. En blandning mellan Cocker spaniel och Golden Retreiver. Maja i mitt hjärta!

Kvinnan som var orsaken till hela detta vidriga scenario fick förbud att hålla djur. Tror du att det har stoppat henne? Hon är igång igen...

Världen är full av hemska personer. Var det någon som såg Oprah om barnpornografi på nätet och de män som filmar och fotograferar och beskriver och ger råd till hur man ska ha sex med allt från en tre månaders baby och uppåt: tag vaselin, för in en penna eller annat liknande föremål, vidga öppningen så mycket som möjligt innan du... Jag vill kräkas! Det förekommer övergrepp i tusental, varje sekund, på hela vår jord.

Nu måste jag stupa i säng, känner jag. Det är svinkallt i huset på nedervåningen. HUA!

Inga kommentarer: