onsdag 26 maj 2010

Nya Karolinska och Nya brittiska regeringen

Birgitta Rydberg med flera bjuder idag in oppositionen till gruppledaröverläggningar i DN och SvD. Detta efter Ilija Batjlans kritiska utspel om kostnaderna för projektet Nya Karolinska Universitetssjukhus. Det vore inte bra för vårtagarna om hela processen måste startas om, tvärtom, det vore förödande för hela regionen. Det känns inte seriöst av Batjlan att hota med detta. Förhoppningsvis når man en lösning som blir bra för alla parter och där oppositionen är med på tåget. När man står utanför processen och läser om de olika blockens synpunkter så framstår det ju närmast som om oppositionen inte har varit med alls i diskussionerna om projektet, och det är inte sant.

"Tories och liberaler tar fram varandras bästa sidor" är rubriken på en artikel i DN idag om den nya koalitionen i Storbritannien. Spännande att se att trots åsiktsskillnader så verkar det börja mycket bra med regeringsbildningen i mitt födelseland. Stora besparingar är på gång direkt och mer kommer. Någon sa att alla politiker som har varit vana vid att ha privatchaufförer snällt får vänja sig vid att börja åka kommunalt. Det tror jag på först när jag ser det, men det vore säkert en nyttig lärdom för dem.

Igår hade vi som vanligt Liberalt möte i Tyresö centrum en timme innan kommunstyrelsen. Detta aviseras en vecka innan ända fram till mötesdatumet på alla TV-skärmar i centrum. Så har vi arbetat under hela mandatperioden. Det är inte många som tar chansen att komma och prata med oss. Men vi syns i alla fall och vi har också visat vår vilja till kommunikation med Tyreös invånare, och det är viktigt.

Kommunstyrelsen slutade 20.40 vilket gav tid för folk att åka hem och titta på fotboll eller Eurovision songcontest, efter preferens. Jag tittade varken på det ena eller andra utan försökte sent omsider ställa samman frågor till intervjun med Birgitta Ohlsson som är tänkt ska rulla på Tyresö Närradio 91,4 innan valet.

Har ingen aning om hur det gick vare sig med fotbollen eller på sångtävlingen. Lyckligt förskonad eller hopplöst oinformerad? Jag sov ändå väldigt gott.

Inga kommentarer: