tisdag 4 maj 2010

En skam att Sverige står utanför euro-samarbetet

Sverige är ett land som alltid haft åsikter om hur man ska lösa olika världsproblem. Vi tycker att vi är väldigt bra på det. Runt omkring oss händer fruktansvärda katastrofer, låt vara naturkatastrofer, krig eller ekonomiska katastrofer. Vi bara puttrar på och har det oförskämt bra. Det är fantasiskt att bo och leva i Sverige.

Vi gick med i EU för snart två decennier sedan. Ändå har vi inte, så att säga, konsummerat äktenskapet utan står utanför den ekonomiska delen av avtalet, den som handlar om att också införa euron. Jag tycker att det är skamligt.

Nu sitter vi tillbakalutade när ett av medlemsländerna behöver stöd och gör - ingenting! Eurons belackare må applådera. De må tycka att vi vinner på att inte behöva vara med.

Vi ska tycka så mycket om så många företeelser, vi vet bäst. Ändå bangar vi och fullföljer inte våra åtaganden. De som verkligen tycker att det är något positivt och något att vara stolta över, de står inte för rekorderlighet eller hederlighet i mina ögon!

Jag vet att det är fullständigt omöjligt men jag skulle önska att man kunde besluta om samarbetet utan att folkomrösta. Det var ett av de uslaste beslut som någonsin gjorts, det om att det skulle folkomröstas i frågan.

Inga kommentarer: