måndag 21 juni 2010

Brasseriett på Liljeholmen

Jag och min syster tog ut en gammal väninna till min bortgångne far igår på middag. Vi valde Brasseriett på Liljeholmen som ligger vackert vid vattnet och det är lätt att parkera. Vi åt torsk med primörer som vad gudomlig och väninnan tog fiskgrytan som hon också sa var mycket god.

Innan efterrätten tog vi en osttallrik, man kunde välja mellan en för 45:- och en för 125:-. Vi sa att vi tar den "stora" och sedan skulle vi ta Créme Brulé allihopa med kaffet. Den "stora" osttallriken kom in och vi blev som fägelholkar. Tre ostbitar på vardera 2 gram kom in, visserligen upplagda på ett vackert sätt med ett penseldrag av fikonmarmelad i mitten. Vi undrade hur den "lilla" såg ut.

De visste dessutom att vi var tre, ändå lade de upp tre olika sorters kex men bara totalt sex, alltså två av vardera. Tre kex till hade visserligen kostat restauranten några ören extra, men man hade vunnit desto mer i cred. Jag kan tycka att personalen kunde ha rått oss att hellre ta tre osttallrikar, som jag ser det hade det blivit mer för en spottstyver pengar till. Det förstörde i övrigt en mycket trevlig middag, brulén till efterrätt var väldigt god och serverades med vaniljglass på eget litet fat till varje person.

Vi satt inomhus då det var ganska kallt ute men varma sommarkvällar borde stället vara ett paradis att sitta utomhus och kolla vattnet, broarna och det fina nya området med trevligt ordnade sittplatser längs hela kajen.

Prova gärna att gå dit. Men säg att ni har hört att osttallriken är rejält snålt tilltagen när det gäller den dyrare varianten. Välj istället den lilla per person, om ni är fler!

Inga kommentarer: