lördag 6 februari 2010

Jönköping och besök från Svenska folkpartiet i Finland

I onsdags åkte kommunledningen i Tyresö till Jönköping för att konferera. Vi besökte Jönköping energi vilket var mycket intressant. Mängder av sopor används för att omvandlas till energi.

Jönköpings majoritet var med oss och berättade om hur man arbetar med stadsplanering för att använda närheten till vattnet så att staden blir en plats för människorna att njuta av denna närhet och hur man styr om trafik och förbereder för spårtrafik på bästa sätt. Allt har skett i stort samarbete med näringslivet och byggföretag.

Tyresö kommuns majoritet konfererade om hur vi ska planera för hur Tyresö ska se ut framöver. Nya tankar och ideér kom fram med inspiration från hur Jönköping arbetar.

Vi åkte tåg fram och tillbaka. På perrongen i Nässjö när vi väntade på anslutningen till Stockholm kom ett godståg farande i högsta fart utan någon som helst hänsyn till att ett trettiotal människor stod där. Någon skrek och alla lyckades med nöd och näppe vända ryggarna till när tåget rusade förbi sprutandes stora mängder is och snö som slog över oss alla som en livsfarlig snötsunami. En kvinna fick sina glasögon sönderslagna. Alla var täckta med snö. Flera av oss hade fått som stenar kastade på oss, jag fick ett blåmärke på benet och ont på ryggen där en stenhård isbit kastats. De flesta var skärrade. Vi konstaterade att hade det funnits barn bland oss hade det kunnat sluta mycket illa. Den lokföraren borde inte få behålla jobbet. Helt oacceptabelt, det måste ha varit en vettvilling som körde tåget. SJ har en del skadestånd att vänta...

Idag hade vi fint besök av en stor grupp Svenska folkpartister från Finland. De blev visade riksdagen med hjälp av Gunnar Andrén och Nina Lundström, riksdagsledamöter för Folkpartiet Liberalerna i Sverige och två personer som jag tycker väldigt mycket om.

Nästa söndag har vi årsmöte i vår kommunförening och vi får besök av skolborgarrådet i Stockholm stad, folkpartisten Lotta Edholm. Årsmötet innebär en del dokumentation som jag måste prestera som gruppledare.

Även vår ordförande och vår kassör har en del att göra. På måndagen 15 februari kommer Nyamko Sabuni hit för att tala i hörsalen på biblioteket.

Allt rullar på och det händer saker hela tiden. Olle tillbringade tre timmar med att skotta bort all snö på vår veranda i torsdags, det började bli sådana massor att man kunde oroa sig för att den inte skulle hålla. När jag kom hem från Jönköping var i alla fall vårt vatten tillbaka, till min glädje. Jag hade använt duschen på plan 6 i kommunhuset och på hotellet i Jönköping. Det är skönt att det fungerar igen!

Inga kommentarer: