torsdag 10 december 2009

Dawit Isaak i fängelse 3000 dagar utan rättegång

Idag har Dawit varit fängslad i tretusen dagar utan rättegång. Mycket tänkvärt. Kommer han någonsin att få komma ut?

I tisdags var första gången som jag satt ordförande i socialutskottets beredning. Har under mandatperioden varit ersättare i utskottet vilket enligt vår socialchef är mycket ovanligt, ordförande i socialnämnden är också ordförande i utskottet. Men det kan bli lite speciella lösningar när man förhandlar inför nya mandatperioder. Ett annat parti önskade sig denna post. Nu var det tvunget att göra denna förändring på begäran av föregående ordförande så därför övergår ordförandeskapet till mig. Utskottsarbetet är tufft eftersom alla individärenden hamnar där. Det gäller att både ha empati och förmåga att släppa svåra öden så att man inte går och bär på dem för då mår man väldigt dåligt.

Tandvårdsteamet och tandläkare Claes tog emot på eftermiddagen och det ser ine bra ut för min spruckna tand, den som lagades provisoriskt inför landsmötet. Sprickan kan sträcka sig igenom hela tanden ner till roten. Då får man ta bort den. Han lagade en tand i överkäken där en lagning lossnat. Bedövningen skulle gå ur efter två timmar sas det.

Åkte till stan där Liberala Klubben skulle ha en träff om hur man ska hantera SD. Fredrik Malm och jag skulle sitta i panelsamtal. Samling på café Ritorno på Odengatan, ett mycket trevligt ställe. Seved skulle moderera. 18.30 när allt skulle börja hade det gått nästan tre timmar och bedövningen hade inte släppt i kinden och munnen. Jag pratade inte "bra". Men man sa att det inte syntes. Vi började. Fredrik skulle gå tidigare så han fick ordet först. Han pratade mycket och länge. Han är bra. Men vi är väldigt olika i hur vi kommunicerar. Vid sju släppte bedövningen.

Det blev en mycket trevlig och intressant kväll med väldigt insatta och engagerade åhörare. Seved verkade nöjd och Liberala Klubbens företrädare också.

På onsdagen träffades de som sitter i valberedningen för kommunerna i landstingsvalkrets ost på kansliet på Stora Nygatan för att få ordning på provvalet och processen omkring. Verkar som att vi börjar få ordning på det. Sedan var det Vårljus styrelsemöte på deras huvudkontor i Solna. Det är mycket bra saker som görs och god ordning på ekonomin. Träningsboenden för ungdomar som fått PUT verkar vara en vettig satsning.

Sedan var det glöggmingel på tidningen NU:s redaktion och därefter hämtning av sjuk yngsta dotter Sara som mellandotter Emilie inte ville ha hemma, hon får inte bli sjuk säger hon. Jag tycker att det är dumheter, om de bor ihop lär Emilie redan vara smittad. Men det var en eländig Sara jag hämtade. Satt vid datorn till tre på natten.

Inga kommentarer: