torsdag 3 december 2009

Allt ska göras för att människor inte ska hamna i utanförskap

Tyresö kommun har haft ett visst antal familjer och individer varje år på en ganska konstant och låg nivå. Det ska påpekas att dessa familjer och individer inte är de samma under ett helt år utan man gör allt för att se till att få personer i arbete, utbildning och man sätter in en mängd stödinsatser. Under tiden kommer nya ärenden och så tar man itu med dem, ett stadigt och viktigt arbete.

Nu har kommunens antal ökat, först ganska drastiskt i början på året för att sedan plana ut. Om ökningen är så drastisk är det naturligtvis något som man måste påpeka från Socialstyrelsens håll och analysera från kommunens håll. Båda dessa processer har skett helt i sin ordning. Från detta till att påstå att det inte görs något - det är inte med verkligheten överensstämmande. Det är klart att "Anna är arg" som
(s)opp.rådet Martin Nilsson uttrycker det i sin blogg.

Hela detta år sedan vi såg den här tendensen har man ökat insatserna på olika sätt. Det är därför jag blir upprörd å förvaltningens vägnar. De arbetar stenhårt med problematiken. En kamp mot utanförskapet.

Inga kommentarer: