tisdag 20 oktober 2009

Sverigedemokraterna ute ur offerrollen

Sverigedemokraterna kan inte leva på "underdog"mentalitet längre. De kan helt enklelt inte längre påstå att "deras" frågor inte får diskuteras eller att etablissemanget dissar och ignorerar dem. Debattartikeln i Aftonbladet igår var anmärkningsvärd både på grund av att den publicerades just i Aftonbladet men också förstås på grund av sitt innehåll. Nu skriver alla tidningar och alla bloggare och alla kommentatorer om detta innehåll. Dessvärre kan man utläsa av de många inlägg som kommenterar att Sverigedemokraterna ingalunda är ensamma om sina åsikter. Hur sunkiga, fördomsfulla och förljugna deras påståenden än är så finns det människor där ute som tror på dessa påståenden och som dessutom håller med om den världsbild som SD målar upp. Vem vill bo och verka i Sverigedemokraternas Sverige?

Vem vill leva i ett land där gränserna är stängda. Där inget utbyte med andra länder i form av arbetskraft, utbildning, innovation, forskning, skydd mot internationell brottslighet, arbete mot miljöförstöring, freds- och demokratiarbete får ske? Listan är längre men det är några områden där vi "svenskar" bör känna oss kränkta enligt SD eftersom vi utsätts för andra kulturer när vi arbetar och rör oss över alla landsgränser. Det som vi blivit så vana vid att göra och det som har blivit en självklarhet för oss alla i detta land.

Människor flyttar ut och in helt naturligt efter behov och vilja och ibland på grund av flykt. Så har det alltid varit och så måste det förbli, det är MITT och allas Sverige, det Sverige jag älskar. Det Sverige som Sverigedemokraterna vill förändra till en verklighet som just de tror på.

Folkhemmet är Sverigedemokraternas idealbild, en bild som verkligen var en chimär till och med när den var existerade, så förljugenheten är det som strävas efter förutom ojämställdheten och diskrimineringen som är Sverigedemokraternas innehåll i bilden av deras önskeSverige. För mig framstår det som totalt obegripligt att det finns människor som väljer att vara efterföljare till ett parti som vill begränsa den egna demokratin och den egna människorätten. För så fort man väljer att rösta för ett parti med sådana idologier så väljer man definitivt för risken av en inskränkning av sina egna rättigheter och man väljer för risken att ens eget människovärde inte blir värt någonting alls. Så fungerar alla diktaturer och alla förtryckande styren. Så fort vissa grupperingar anses mindre värda och så fort vissa grupperingars rättigheter anses behöva inskränkas så har demoraliseringen redan börjat och det civila samhällets själva grundvalar raserats.

Det finns bara en enda sanning och det är att Sverigedemokraterna är ett parti som är totalt onödigt, bakåtsträvande och kränkande.

Inga kommentarer: