fredag 16 oktober 2009

Invandringen och kostnader

SvD skriver idag (citerar tydligen bara denna tidning den senaste tiden, men jag prenumererar faktiskt även på DN) att invandringen inte borde kosta pengar. Hear, hear! Vi har ett inlåsningssystem med LAS, höga ingångslöner och få möjligheter till okvalificerade jobb. Någonstans i nära tid måste vi göra något för att förändra hela detta system. För mig personligen framstår det som en omöjlighet, det finns bara inte i det svenska kynnet att tillåta arbete under andra villkor.

Ett faktum som framstår som absurd i jämförelse vad gäller kostnader (i artikeln jämförs med försvaret eller rättsväsendet) så äter befolkningen i Sverige godis för mer pengar än vad invandringen kostar. Och då kommer det abstrakta med statistik in, för sedan borde man lägga på kostnaden för samhället på grund av de sjukdomar som är konsekvensen av detta enorma godisintag. Och så där kan man hålla på.

Kostnaden för invandringen borde egentligen inte finnas i den utsträckning som den gör, det borde vara ett nollsummespel.

Inga kommentarer: