tisdag 16 mars 2010

Hånleende i debatter suger!

Wanja Lundby Wedin och Jan Björklund möttes härom kvällen på Agenda för att debattera RUT-avdraget. Under hela diskussionen hade hon ett verdervärdigt hånleende i ansiktet och avbröt Jan flera gånger. Olle blev skitförbannad mest på grund av denna respektlöshet. Om jag någonsin lyckats få Olle arg under våra snart tre decennier ihop så måtte det för det mesta varit för att jag avbrutit honom när vi grälat.

Jag tycker också att det är ett oskick. Nu diskuteras det vitt och brett om att det behövs bättre argument i debatten än att det är kvinnor som är den stora gruppen som arbetar där RUT går att använda, till skillnad mot alla män som blir inbegripna när det gäller ROT. Varför är det bättre att få bilen tvättad än att få fönstren tvättade? frågade Jan.

Det viktigaste är ju ändå att människor som arbetar med att bland annat tvätta fönster får vita löner som är pensionsbaserade och att den stora svarta sektor som funnits försvinner.

Wanja sa att man skulle lägga pengarna på gamla som verkligen behöver hjälp. Men de är faktiskt inbegripna i detta, de kan köpa tjänster billigare än om de får ett biståndsbeslut om hemtjänst. Förskolan nämnde hon också. Det är många socialdemokratiskt styrda kommuner som har mycket stora barngrupper i förskolorna. Vänd dig till dina kommunpolitiker istället, Wanja! Det är dina egna som bestämmer hur det ser ut i förskolorna i stora delar av Sverige.

Inga kommentarer: