lördag 9 januari 2010

Mycket att göra plus underlig inriktning på forskning

Stockholms länds landstingsvalkrets ost (Tyresö, Nacka, värmdö och Lidingö) håller på att avsluta provvalet, räkning sker om någon vecka och sedan sätts en lista som tas på ett medlemsmöte i februari. Vi ska snart påbörja provvalet för listan för Tyresö kommunfullmäktige.

Liberal Mångfald ska ha årsmöte i mars, kallelser måste gå ut om en vecka.

Valprogrammet för Folkpartiet Liberalerna i Tyresö ska tas fram. Vi hoppas kunna hålla det arbetet ganska interaktivt med folk genom en hemsida där folk kan komma med synpunkter inom olika områden.

För några dagar sedan stod det i tidningen att gräsänder håller ihop för livet men att de parar sig med fler. Gräsandshonan får utstå ganska brutala våldtäkter från många olika partners. Däremot har man forskat fram att gräsandshonans underliv är så utformat att hon själv kan bestämma vem hon vill bli befruktad av. Alltså, jag vill inte tänka på hur man kommit fram till dessa, för mänskligheten viktiga, forskningsresultat. Vad jag undrar över är hur sådan forskning överhuvudtaget får medel?

Men - man har ju faktiskt kommit fram till att hönor utvecklar motmedel mot virus så att patienter som är extremt känsliga för halsinfektioner (till exempel KOL-patienter, Kronisk obstruktiv lungsjukdom) istället för att behöva antibiotika varannan månad nu kan få en shot en gång vart fjärde år...

Så det kan kanske komma något konstruktivt av forskningen på gräsänders sexliv.

Inga kommentarer: