söndag 12 december 2010

Voteringskaos och självmordsbombning i vår huvudstad

Fick en kommentar till förra blogginlägget om att det var minoriteten som förlorade omröstningen... Eh, det är oppositionens uppfattning att 156 ledamöter (S, MP, V)är mer än 173 ledamöter (M, FP, C, KD). Dags för svensk skola att bli mycket bättre vad gäller att lära ut matematik.

Voteringen i torsdags visade sig var ett rent kaos vad gällde felvoteringar av olika partiers ledamöter (i flera partier) och antal närvarande trots att man trodde att kvitteringen fungerat. Skandal, i mitt tycke!

2010 kommer alltså vara året när Sveriges huvudstad fick sin första självmordsbombare. Fruktansvärt! Det hade ha kunnat gå mycket värre. Vad kommer mer? Tycker inte tanken om shopping på mellandagsrean i Stockholm city är lika lockande längre.

Wikileaks diskuteras nu mest var och varannan dag. Whistleblowers i all ära, jag har alltid beundrat det mod och styrka som krävs för att avslöja oegentligheter där sådana finns och de som "visslar" gör det utan att ha någon vinning själva. Den drivkraften som finns är att andra inte ska drabbas av liknande öden.

Nu kan man undra om allt som kommer ut verkligen är från människor som vill förbättra och rätta till. Det finns också andra signaler, de som vill påstå att det finns de som läcker av andra orsaker, på grund av hämnd eller för att sabotera.

Det här är också en sådan affär där jag undrar: Vad kommer mer?

1 kommentar:

Geezeus sa...

Oppositionen är inte en förenad rörelse utan alla som inte sitter i regeringen. Därför räknar jag in SD i den... 176 totalt. Jag har tidigare sagt att om inte (s)(v)&(mp) vill klumpas ihop med (sd) så bordede lämna 20 av sina stolar tomma för att neutralisera (sd)s inflytande i riksdagen.