lördag 7 maj 2011

Varning för bilköer!

Vecka 17 var en vecka som flög förbi med bland annat familjen på annandags påskmingel, avslutningsmiddag med Vårljus styrelse i vilken jag suttit i fyra år, seminarium om Romska frågor (sitter med i nätverket) som Roger Haddad hade ordnat väldigt bra, Stockholmssoppan där jag var inbjudande riksdagsledamot samt möte för spelgruppen i Kulturutskottet där jag ingår.

Valborgshelgen kom och gick och sedan var det måndag med dystert och kallt väder vilket passade: Vi var på svärmor Barbros begravning på Trons kapell på vackra Skogskyrkogården. Det var en fint ordnad ceremoni och en mycket bra förrättare. Olle höll ett fint tal. Det var så sorgligt.

I tisdags hade Kultur och hälsa ett mycket bra seminarium, sitter med i det nätverket också. Folkpartiet ordnade ett seminarium om läktarvåld som jag tyckte var oerhört intressant.

I torsdags var alliansen i Kulturutskottet på studieresa till Skövde, Skara och Mariestad. Vi hälsade på handbollsföreningarna i Skövde. Vi åt lunch på Jula Hotell och konferenscenter där väggarna är fullbehängda med äkta Zorn, Liljefors och Larsson. Det var helt overkligt! Sveriges största privata samling Zorn.

Vi besökte gamla biblioteket i Skara där Västgötalagen finns inlånad från Kungliga biblioteket, Sveriges äldsta lagbok, skrevs cirka 1220 och denna version var från 1290, ett enda exemplar.

Sedan tog vi en sväng till Västergötlands museum.
Slutligen till Mariestad där Göteborgs universitet har ett Hantverkslaboratorium där man till exempel har utbildningar för konservatorer. Man lär ut hur man ska bygga stickspåntak på rätt sätt så att de håller flera decennier och hur man ska blanda väggkalkning på rätt sätt så att det inte möglar eller förstörs. Gamla kulturbyggnader som kyrkor som ska restaureras behöver människor som kan sitt hantverk där inte gamla metoder glömts bort.

En mycket trevlig och intressant dag och på hemvägen var tåget bara fyrtiofem minuter försenat till Stockholms central denna gång… :-)

Igår var jag och Margareta Ternstedt på besök på Tyresö gymnasium för att höra hur det har gått med deras lärlingsutbildningar. Dessa har de på handel och media och det har slagit mycket väl ut. Det var ett riktigt positivt besök där det kunde konstateras att alla som går lärling kommer att få arbete när de är klara.

Idag åkte jag, Sofia och Emilie till Kulturhuset där Sofias bok fanns med hennes förlag på Seriemässan. Sedan åkte jag och Emilie till Waldemarsudde för att gå på invigningen av Lars Wallins utställning ”Fashion stories”. Emilie har ju gjort illustrationer till Wallin när hon gick sitt andra år på Beckmans. En av klänningarna som hon hade med i sina illustrationer var med på utställningen.

Vi var allt som allt på Waldemarsudde tre kvart. Sedan gick vi till bilen för att köra till city igen. Det var kö utanför. Bilkö. Stillastående. Efter en timme hade vi kommit trettio meter! Det var helt makalöst! Det tog oss nästan tre timmar att åka från Waldemarsudde till brofästet vid Strandvägen. Fy fasen! Ringde till polisen för att kolla vad som hade hänt. Deras svar var att Gröna Lund hade öppnat. Drar mig för att åka till Djurgården på ett tag.

Usama är död.

Inga kommentarer: