lördag 22 januari 2011

Uppdatering

Riksdagsgruppen för Folkpartiet har varit på vinterkonferens i Tällberg. Det var väldigt trevligt. Vi vara några stycken som hälsade på hos Siljan Turism (riksdagsgruppen hade delat upp sig på olika ställen för studiebesök) och fick en dragning om hur man arbetar med turistnäringen. Massor av småföretagare lever på turister i Dalarna. Tyvärr är det till största delen turister från andra delar av Sverige, en liten procentsats kommer från andra länder vilket är synd. Dalarna är fantastiskt och exotiskt och av någon anledning hittar inte utlänningar dit.

Intressant att lyssna på partiledarens och integrationsministerns tankar om framtiden. Den nya riksdagsgruppen umgicks och lyssnade på inbjudna talare. God mat, minus tjugo utomhus (vilket inte hindrade några av de mest hurtiga att åka skidor) och på den lediga stund som var inlagd i konferensschemat fick jag massage och ansiktsbehandling.

Tågresorna dit och hem gick som på räls, inga förseningar.

Veckan som gick har bestått av kommunföreningens första styrelsemöte för året. På första kulturutskottet efter juluppehållet kom Nyamko och berättade om EU och satsningar på barn och ungdomar. På förmötet innan hann vi se Estlands presidentbesök med hästkortege pampigt fara förbi mot slottet (utskottets sammanträdesrum ligger ju i gamla riksdagshuset och vårt rum har utsikt mot Operahuset med omnejd).

Den brittiska parlamentariska gruppen fick komma till ambassadörens residens på Djurgården för att dricka afternoon tea och lyssna på ambassadörens dragning av det politiska och ekonomiska läget i Storbritannien.

Årets första partiledardebatt gick av stapeln på onsdagen. Det hela var precis som media förmedlat mest en avskedsmanifestation och avtackning av Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.

Vi fick också komma på studiebesök till en studio i Värtan där vi träffade representanter för Sveriges TV och filmproducenter. Vi fick gå runt i kulisserna till en ny TV-serie som SVT beställt som utspelar sig på sjuttonhundratalet i form av en deckare. Tre av skådespelarna från serien var med en stund. En manlig och en kvinnlig ledamot i utskottet fick klä sig i tidsenliga kläder och de var otroligt fina. Rosengren och Aschberg talade och sedan fick vi lyssna på fristående producenter som berättade om sin syn på sitt arbete.

Det var mycket lärorikt och god stämning.

Vi hade möte i gruppen som ska arbeta med romernas situation. Samma eftermiddag fick jag frågan om jag skullle kunna tala på Sergels torg till minne av Fadime, Nyamko och Birgitta hade båda förhinder. Fick ett förslag på tal skrivet (hade annars gjort det själv men det var så kort varsel) och sedan var det bara att bege sig dit. Iskallt var det. Men stämningsfullt med marschaller som formade Fadimes namn. Efter en timme i kylan tog jag mig till förbundsstyrelsens möte.

Idag har jag varit i Täby och försökt berätta om riksdagens arbete, efter bara fyra månader där så kan jag inte säga att jag är den bästa att referera till detta men det var roligt att få vara med. Mats Hasselgren i Täby är en av de första jag träffade när jag blev aktiv i partiet, han var en av ledarna när vi fick gå utbildningen "Kandidat 2001" inför riksdagsvalet 2002. Imorgon är det styrelsemöte med HBT-liberalerna.

Kommande vecka ska vi hälsa på hos rymdbolaget. Voteringen ligger för en gångs skull förlagd till onsdagen.

Inga kommentarer: